Tuesday 9 September 2014

The Beginning

Taas on aika aloittaa uusi blogi ja tällä kertaa tarkoituksena on jättää ne umpiturhat kuulumiset ja ajelehtivat ajatukset vähemmälle ja sen sijaan perehtyä itsensä kehittämiseen. Joidenkin mukaan elämän tarkoitus on olla onnellinen, mutta koska onnellisuus ei tee elämästä saatika yksilöstä arvokasta, jätetään moisen tavoittelu suosiolla väliin.

Muunlaisia tavoitteita löytyy ihan tarpeeksi ja varmasti niitä tulee lisääkin sitä mukaa, kun huomaan mitä tarvitaan ja mikä on vaivan arvoista. Kirjoitan blogia päästäkseni näissä tavoitteissa eteenpäin, mutta hyvä jos projektista on hyötyä muillekin. Takana on useampi vuosi tavoitteellista itsensä muuttamista ja kehittämistä, joten tiedossa on jo joitain keinoja päästä eteenpäin ja käsitellä vastaan tulevia vaikeuksia.

Tällä hetkellä suurimpiin haasteisiin kuuluu musertava itsekritiikki ja se, ettei ole mitään syytä elää. Liikaa ei kannata ajatella, mutta mikä on tehty, on tehty ja tässä sitä nyt sitten ollaan. Olisi helppoa puuhastella samaa kuin muutkin sen kummempia miettimättä, varsinkin kun sen ja suuremmat kysymykset kyseenalaistettuaan ei ehkä edes pääse takaisin siihen lapsenomaiseen carpe diem-tilaan. Mutta yritetään nyt kumminkin astella eteenpäin ja siinä sivussa löytää joku syykin siihen.

Tämänhetkisiä tavoitteita löytyy useampia, konkreettisia ja vähemmän konkreettisia. Eivätköhän nämäkin jossain kohtaa lisäänny ja jotkut niistä toivottavasti muodostuvat selkeämmiksi ja konkreettisemmiksi ihan kohtapuoliin.

- B2-tason ranska
- C1-tason englanti
- kirjoittaminen
- viivyttelyn lopettaminen/asioiden tekeminen heti
- oppiminen tehokkaaksi ja aikaansaavaksi
- löytää syy elää
- kirjoittaa säännöllisesti
- tehokas ja aikataulutettu opiskelu
- mielen ongelmien kartoittaminen

Kustakin listan kohdasta tulee juttua erikseen. Joitain tavoitteita pitäisi saada saavutettua jo tämän vuoden puolella, toisten kanssa taas menee varmasti vuosia. Mikäpä siinä, arvokkainta kehityksessä tuppaa olemaan juuri se matka parempaan.

No comments

Post a Comment