Saturday 13 September 2014

A Reason to Live



Pitkään olen miettinyt syytä elää, tietäen, että se on tulossa yllättäen ja sieltä, mistä sitä voisi vähiten odottaa. Nyt, ihaillessani jälleen kerran kuvaa Valkoisesta talosta Osama bin Ladenin kuoleman aikaan, sain vihdoin siitä kiinni.

Taas kerran avain ratkaisuun löytyi ihan vierestä ja kyseinen kuva (x) on oikeastaan vain symboli avaruudelliselle ajatuksia, jotka ovat läsnä päivittäin. Yllättäen se yhdistettynä ebolaan ja Charlie Clouseriin muodosti uuden näkymän.

Luonnollisesti mitään tarkkoja syitä on turha odotellakaan, eikä hetken ymmärrys takaa pitkää matkaa, mutta tästä on taas hyvä jatkaa hatarin askelin eteenpäin. Ehkä ne askelet vielä joku päivä muttuvat varmemmiksi.

Yhä vielä puuttuu yksi tärkeä palanen, johon liittyviä ongelmia olen pohtinut ja useamman kuukauden. Empatia tuntuu olevan heikolla pohjalla, enkä saa sitä järjellä vahvistettua. Koko ongelmaan on tietenkin useita syitä, mutta sitä on ratkaisevan vaikeaa korjata jo siitäkin syystä, että ajatus muihin luottamisesta on täysin absurdi. Kun kehenkään ei ole yhteyttä, on hankala antaa tunteille arvoa. Eikä ihmisarvolla ole järjen kanssa mitään tekemistä.

Toisin sanoen on tarpeen oppia ajatelemaan vahvan itsekkäästi: uskoa siihen, että minulla on oikeus elää. Tästä seuraa automaattisesti, että muilla on sama oikeus. Toisin päin se ei tietenkään toimi. Tietoisen mielen pitäisi siis saada muutettua alitajuntaa ja abstraktia mieltä. Tästä ei kuitenkaan ole kummoista kokemusta, mutta toisaalta jo se itsessään on syy yrittää.

No comments

Post a Comment